Nederlands (NL)  German (DE)
Nummer:ogd0217 Datum:29 maart 1304 Überlieferung:Editie Fundstelle:Oorkondenboek Groningen en Drenthe, nr. 217

Scheidsrechters doen uitspraak in een geschil over tienden tussen het klooster van Assen en Rotger van Eelde, schulte van Drenthe.

Quelle Recto Rückseite Übersetzung Relationen Siegel Material Literatur Index N. B.
Recto:
x
x
Bestand Oorkondenboek Groningen en Drenthe
Nr 217
Olim Naar twee origineelen in het rijksarchief in Drenthe (Inv. I, A 3, IIa): hoog 12, breed 26,5 cm. en B, hoog 10,5, breed 27,5 cm. Ook gedrukt bij Magnin, II, blz. 59 gedeeltelijk, en Kloosters, blz. 201.
Jahr 1304
Datumcode VpResDom
x
x
Editie naar ass009. Ander afschrift: ass009a.
x
Kommentar Aan A hangen aan perkamenten staarten: 1. het zegel van den abt van Aduard in groene was, spits ovaal, voorstellende de figuur van een geestelijke met een randschrift, waarvan nog leesbaar is: . ABBATIS . . BE . . ARDI. 2. het zegel van Pelegrimus van Vollenhove, deken van Drenthe, in bruine was, spits ovaal, voorstellende de Heilige Maagd met het kind Jezus, daaronder een menschelijke figuur ten halven lijve, houdende een beker met het randschrift: S. PELEGRIMI PLEBANI IN VOLLEHO. 3. het eenigszins geschonden zegel van Wicher, deken te Steenwijk, in bruine was, spits ovaal vertoonende een staande figuur van een geestelijke, voor wien een andere knielt onder een gothischen boog, met een randschrift, waarvan nog leesbaar is: . WICH .. DECAN . . . . TEVIHC . . 4. het eenigszins geschonden zegel van Philippus, kanunnik aldaar, in bruine was, rond, voorstellende twee vogels in een boom gezeten, met een randschrift, waarvan nog leesbaar is : S . . . PEVILL. Van B zijn de zegels afgevallen.
x
Material papier
x
Editionen P.J. Blok e.a., Oorkondenboek van Groningen en Drente, I (Groningen 1896), nr. 217.